Για δεύτερη χρονιά στην Θεσσαλονίκη, σε μια βραδιά μουσικού, χορευτικού και ποιητικού αυτοσχεδιασμού.

Στο Transcendance – αγωγός τέχνης, Θεσσαλονίκη
Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2024, στις 20.30

Ο διεθνούς φήμης χορευτής, χορογράφος, ποιητής, δάσκαλος και μουσικός Julyen Hamilton σε συνεργασία με καλεσμένους καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό παρουσιάζουν μια παράσταση χορού, λόγου και ζωντανής μουσικής.

Η παράσταση θα αποτελείται από δυο μέρη. Αρχικά μια ομαδική σύνθεση του Julyen με καλεσμένους καλλιτέχνες και στην συνέχεια το σόλο “KOAN” του Julyen Hamilton.

Η παράσταση είναι αποτέλεσμα άμεσης σύνθεσης (instant composition), ένα παραστάσιμο είδος κατά το οποίο οι συντελεστές δημιουργούν επί σκηνής, για μια και μοναδική κάθε φορά, βασισμένοι στην σύγκλιση, στο ταίριασμα που συμβαίνει στην παρούσα στιγμή. Τα θέματα που προκύπτουν αναδύονται από τις μνήμες, την φαντασία και τις εμπειρίες των περφόρμερ. Ο αυτοσχεδιασμός επί σκηνής θεωρείται το πιο απαιτητικό και ταυτόχρονο το πιο ζωντανό είδος τέχνης, καθώς βασίζεται στην τεχνική αρτιότητα, στην έντονη παρουσία στο εδώ και τώρα, στην ικανότητα των περφόρμερ να αφουγκράζονται τους συνδημιουργούς τους, στην έμπνευση και την βουτιά των δημιουργών στα βιώματά τους και στην εκλεπτυσμένη ικανότητά τους να συνθέτουν μια ολοκληρωμένη σκηνική πράξη.

Ο Julyen Hamilton είναι από τους πιο πιστούς δημιουργούς πάνω στο είδος της άμεσης σύνθεσης, το οποίο υπηρετεί και διδάσκει εδώ και 45 χρόνια σε όλο τον κόσμο.

Συντελεστές

Χορεύουν: Julyen Hamilton (ΗΒ), Susanna Grob (Ελβετία), Francesca Caselli (Ιταλία), Βίκυ Αγγελίδου (Ελλάδα), Ελένη Πανταζάτου (Ελλάδα)

Ζωντανή Μουσική: Alessio Bettoli (Ιταλία/κρουστά), Σωκράτης Βότσκος (Ελλάδα/πνευστά)

ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΩΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ

Σαβ 6 Ιανουαρίου στις 20:30

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ

120’ λεπτά (με 10’ διάλειμμα)

Ευχαριστούμε πολύ το “Transcendance – αγωγός τέχνης” και τον Νικόλα Νικητάκη για τη φιλοξενία και την υποστήριξη.

Προπώληση Εισιτηρίων:

Κανονικό: 11€

Η αγορά εισιτηρίων είναι δυνατή μόνο στην ακόλουθη ιστοσελίδα και οι θέσεις είναι περιορισμένες:

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Βίκυ Αγγελίδου +30 697 339 3122 vangelidou@gmail.com

Νικόλας Νικητάκης +30 697 955 2730 transcendance@gmail.com

ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Transcendance – αγωγός τέχνης

Διεύθυνση: Πολυξένης Αντωνίου 4, Θεσσαλονίκη